top of page

Når buss eller bil er tom for strøm...

rescue charger_connectbus2.JPEG

Freber er stolte over å ha levert den første Rescue Charger til Connect Bus rett før påske.

Connect Bus har fått bygget en rullende batteribank med hurtiglader som er levert av Freber i Drammen og utviklet sammen med Ekoda i Austevoll. Rescue Charger er beregnet for bruk som nødlader i situasjoner der den elektriske bussen har gått tom for strøm. Den kan brukes året rundt og er i stand til å levere nødvendig effekt når det er behov. For Connect Bus har vi valgt å montere systemet i en varebil, men den kan også monteres på en tilhenger, eller som stasjonær enhet dersom man ønsker å bruke den til andre formål.

Rescue Charger kan leveres med to forskjellige batteribanker, 66 kWt eller 88 kWt.  Hurtigladeren har en kapasitet opp mot 90 kW og kan levere effekt opp mot en time ved full belastning.  Enheten veier ca. 900 kg med den største batteripakken og kan enkelt monteres i en varebil uten at totalvekten overskrider 3,5 tonn.

Batteribanken kan lades opp enten vi CCS2 ladekontakt eller 400V industrikontakt.  I tillegg er systemet utstyrt med en 230V og 400V stikkontakt for strøm til håndverktøy eller lignende.  Når systemet ikke er i bruk kan den kobles til vedlikeholdsstrøm slik at systemet er klart til bruk på kort varsel.

 For mer informasjon kontakt Morten +47 906 72 744, eller morten@freber.no

bottom of page