top of page

Nye krefter inn på eiersiden i Freber

Freber Elektronikk AS styrker seg for videre vekst og har fått med seg HCA Melbye på eiersiden.


Freber har med dette fått med seg en aktiv eier som vil være med for å satse videre innen våre kjernevirksomheter; rådgivning, skreddersydd design og produksjon av løsninger for energilagring, batteriløsninger, elektronikk-komponenter og spesialkabler.

HCA Melbye har vært i energibransjen siden 1913, og er i dag aktive eiere i Melbye Skandinavia, i tillegg til sine engasjementer i bl.a Betonmast, Agaia og Hæhre & Isachsen.

Freber og HCA Melbye ser store muligheter i det potensialet virksomheten har. Med motto til HCA Melbye i tankene «at gullegg ikke finnes, de må skapes», skal vi sammen jobbe for å videreutvikle Freber. Spesielt spennende er synergier vi ser inn mot energinett, fibernett, kraftbransjen samt bygg- og anleggsbransjen. Dette er områder HCA Melbye sitt datterselskap har lang erfaring med fra tidligere.


Avtalen mellom selskapene er aktiv fra 1 november. Nå ser begge parter fremover for videre å utvikle Freber sine kjerneområder. HCA Melbye har over 33% eierandel i selskapet og vil inngå i styret framover.  

Alle medarbeidere og ledelse i Freber er med videre, og Freber blir fortsatt å finne i sine lokaler på Eikhaugen i Drammen.

bottom of page